Lots databas

Nu har jag i månader grävt i matriklar och rullor, gamla papper och annat för att leta rätt på vilka som lotsat i Sverige.

Jag har hittat 2600 personer med start 1541 i Kalmar och fram till 1957. Stockholms lotsarna har jag hittat alla fram till 2000. Det finns inte fullständiga uppgifter om alla och där det står antagningsår kan det ibland vara det år då de första gången fanns med i en rulla så det korrekta antagningsåret är ju rimligen något äldre.

Arbetet är inte slut utan fortsätter så det kommer att läggas till fler eftersom jag fortfarande har några pärmar kvar att gå igenom. Efter 1960 har jag inte hittat några matriklar ännu. Det finns säkert någonstans och om någon vet var eller har några hemma så hör av er!

Ambitionen är att få till nån form av sökfunktion men jag är inte så haj på hur det går till men skall väl lära mig…..så ni får nöja er med denna enkla uppställning så länge.

Gå in och leta efter gamla släktingar! Lotsdatabas