Lotsbåtsregister och Fleetlist

Nu ändrar jag menyn och lyfter upp Lotsbåtar till huvudmenyn därför att……..

Häromdagen damp ett mail ner från KA Sundin. Alla som har lite pejl på lotsbåtar vet vem KA är och känner därmed också till Docksta varvet.

Helt makalös läsning uppenbarade sig i de excel ark som bifogades.

En guldgruva för lotsbåtsnördar! Otroligt vänligt av KA att skicka över listan som måste ha tagit åratal att få ordning på!!

Så käre läsare: Nu kan hemsidan stolt presentera en makalös översikt över de lotsbåtar som är eller varit i bruk i Sverige med start så tidigt som 1888. Listan hålls löpande uppdaterad av KA.

Nu kan jag inte publicera hela excelarket eftersom där finns namn och telefonnummer och GDPR gillar nog inte att man lägger ut allt sånt till allmän beskådan…..

Hemsidans format är ju även lite begränsad och excelarket var ju många kolumner brett så jag la ut en kortversion med det viktigaste att läsa här

https://lotsarnastockholm.se/index.php/lotsbatsregister/

Där har jag även lagt ut en länk att ladda hem en pdf fil med de viktigaste uppgifterna synliga och andra lite känsligare dolda.

Vill någon ha hela listan så maila KA direkt på kas@kasundin.se

Som grädde på moset kan vi nu även presentera Fleetlist för några lotsstationer där vi kan följa de olika platsernas båtars historia. Se sidan: https://lotsarnastockholm.se/index.php/fleetlists-over-lotsbatar/

KA har flaggat för att mycket mer finns både i form av bilder och annat så vi kommer att fylla på allt eftersom material strömmar in.

Väldigt väldigt roligt!! Tack än en gång KA

bifogar bild på hans egen pärla SLÖR

Tjb 229 ( gamla Sandhamns ettan byggd 1930 Mohögs mek.verkstad)

mail to : lotsarna@pm.me